Over mijn werk

Mijn werk gaat over bouwen.

De werkstukken zijn opgebouwd uit verschillende, hoofdzakelijk transparante, materialen: glas, plastic, bedrukte transparanten, gekleurd papier en spiegelend materiaal. Ze zijn ruimtelijk of twee dimensionaal. Door het gebruik van transparantie en door de werking van het licht hebben ook de twee dimensionale werken een ruimtelijke dimensie.

Het werk heeft een oorsprong in de architectonische werkelijkheid. Ook dromen over dwalen door verlaten huizen en herinneringen aan oude gebouwen kunnen een aanleiding vormen.

De foto’s die ik gebruik heb ik gemaakt in stations, fabrieken, afbraakpanden en andere gebouwen. De nieuwe bouw-werken hebben een deels bekende en deels vervreemdende uitstraling. Ze roepen vragen op: waar kijk ik naar, wat is die ruimte, wat gebeurt daarbinnen? Ze nodigen uit om van alle kanten, van dichtbij en van veraf te onderzoeken.

De werken zijn niet groot, ca 20 à 40 cm, maar hebben een monumentale uitstraling.

Mijn nieuwste werk bestaat uit kleine “kijkdoosjes”, waarvoor ik leeg verpakkingsmateriaal gebruik. In de doosjes ontstaat een nieuw  wereldje.

Daarnaast maak ik “bouwwerken” van natuursteen en allerlei ander materiaal, waaronder diaraampjes, bouwsteentjes en plastic doosjes.